Mobiele Arbeidsmiddelen opleidingen

Voor professionals die werken met heftrucks, kranen, hoogtewerkers,…

Wat zijn mobiele arbeidsmiddelen?

Mobiele arbeidsmiddelen vormen de motor achter vele sectoren. Denk aan heftrucks die moeiteloos ladingen tillen, graafmachines die met chirurgische precisie graven, en hoogwerkers die letterlijk naar nieuwe hoogten stijgen. Dit is echter de sleutel: het correcte en veilige gebruik van deze apparatuur gaat verder dan enkel veiligheid. Het heeft ook een directe invloed op de efficiëntie van het werk van je team.

Waarom een opleiding mobiele arbeidsmiddelen?

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je medewerkers deze machines enkel hanteren nadat ze de vereiste opleiding hebben genoten. En die opleiding moet regelmatig worden vernieuwd.
De “Codex Welzijn op het Werk,” specifiek inzake “mobiele arbeidsmiddelen (KB van 4 mei 1999),” benadrukt dat iedereen die met arbeidsmiddelen met eigen aandrijving werkt en een veiligheidsfunctie uitoefent:

  • een geschikte opleiding moet volgen,
  • medisch geschikt moet zijn verklaard,
  • ten minste 18 jaar oud moet zijn,
  • de goedkeuring van de werkgever moet hebben.

De geldigheidsduur van de bekwaamheidsattesten bedraagt 5 jaar.

Waarom deze opleiding bij Aktoo volgen?

Bij Aktoo staat veiligheid centraal, zonder in te boeten aan prestaties. Onze Opleidingen Mobiele Arbeidsmiddelen zijn ontworpen om jou en je team de benodigde vaardigheden aan te leren om deze machines met vertrouwen te hanteren. Of je nu nieuw bent en je eerste certificaat wil behalen, of een doorgewinterde operator die zijn kennis wil opfrissen, wij hebben de perfecte training voor jou.

Kwalitatieve opleidingen met ervaren Aktoo docenten

Met ervaren docenten aan je zijde en praktijkgerichte trainingen, leidt de weg naar het meesterschap in het bedienen van mobiele arbeidsmiddelen. Waarom wachten? Laat Aktoo je begeleiden naar een nieuwe dimensie van vaardigheden en veiligheid!

  • Nieuw? Volg een 2-3 dagen opleiding (eerste certificaat)
  • Ervaring of certificaat? 1 dag opleiding (hernieuwing certificaat)

Wij raden aan om met je eigen werkmateriaal te werken.

Opleidingsaanbod mobiele arbeidsmiddelen

Opleiding op jouw maat

Staat de ideale opleiding niet meteen in ons aanbod? Maak je geen zorgen, we bieden ook opleidingen op maat aan. En dat op jouw eigen bedrijfslocatie.

Uw opleiding op maat

Vindt u in ons aanbod niet meteen de juiste opleiding? Geen probleem, wij organiseren ook opleidingen op maat. Info aanvragen

Hulp nodig?

Onze collega’s helpen je graag verder.

info@aktoo.be014 22 25 65