Code 95 opleidingen

Opleidingen voor beroepschauffeurs met vrachtwagens

Wat is CODE 95?

CODE 95 is een essentiële aanduiding op je rijbewijs, naast de voertuigcategorie. Voor het professioneel besturen van voertuigen waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) vereist is, is deze code noodzakelijk. De geldigheid van CODE 95 bedraagt vijf jaar en is te verlengen via nascholing.

Of je nu een EU-beroepschauffeur bent of binnen de EU actief, CODE 95 is een onontkoombare verplichting. Deze norm wordt vastgelegd in de Richtlijn Vakbekwaamheid en geldt voor iedereen in de transportsector.

Aktoo is erkend door de Vlaamse Overheid

Aktoo heeft de erkenning van de Vlaamse Overheid op zak. Als je al een bewijs van vakbekwaamheid hebt, moet je elke vijf jaar een nascholing van 35 uur volgen bij een erkend opleidingscentrum om je bewijs (CODE 95 op je rijbewijs) actueel te houden. Elk thema vereist minimaal één module, en je moet ook een praktijkmodule van 3 uur volgen (bijvoorbeeld zuinig rijden).

Niet te missen: onze opleidingen voor het vervoer van gevaarlijke goederen kunnen meetellen voor 7 of 14 kredietpunten. Deze regeling geldt voor opleidingen vanaf 22 augustus 2020.

Waarom Aktoo?

  • uitgebreide dienstverlening
  • persoonlijke ondersteuning en opvolging
  • tijdswinst voor jou

Opleidingsaanbod code 95 – vakbekwaamheid:

Thema 1: Nascholing in rationeel rijden op basis van de veiligheidsvoorschriften

Thema 2: Toepassing van de voorschriften

Thema 3: Gezondheid, verkeers-en milieuveiligheid, dienstverlening, logistiek

Opleiding op jouw maat

Staat de ideale opleiding niet meteen in ons aanbod? Maak je geen zorgen, we bieden ook opleidingen op maat aan. En dat op jouw eigen bedrijfslocatie.

Uw opleiding op maat

Vindt u in ons aanbod niet meteen de juiste opleiding? Geen probleem, wij organiseren ook opleidingen op maat. Info aanvragen

Hulp nodig?

Onze collega’s helpen je graag verder.

info@aktoo.be014 22 25 65